JADŁOSPIS
23.04.2025 r.- Środa
Zupa ogórkowa z warzywami i ziemniakami, pieczywo mieszane,
Makaron z serem twarogowym, cukrem i cynamonem, OWOC, herbata z cytryną.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, nasiona sezamu.
24.04.2025 r.– Czwartek
Kasza manna na rosole z warzywami,
Kotlet schabowy, surówka wielowarzywna (marchewka, seler, por, pietruszka, majonez kielecki, musztarda, przyprawy), ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler, nasiona sezamu.
25.04.2025 r. – Piątek
Kapuśniak z kiszonej kapusty z warzywami i ziemniakami, bułka pszenna,
Tuńczyk z ryżem i warzywami (tuńczyk, ryż, kukurydza, marchewka, fasolka, brokuł, kalafior), OWOC,
herbata z cytryną.
ALERGENY: gluten, skorupiaki, ryby, seler, gorczyca, nasiona sezamu, mięczaki.
JADŁOSPIS
28.04.2025 r.- Poniedziałek
Zupa kalafiorowa z warzywami i ziemniakami, pieczywo mieszane,
Jajko sadzone, marchewka z groszkiem zielonym gotowana, ziemniaki z koperkiem, herbata z cytryną.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler, nasiona sezamu.
29.04.2025 r.– Wtorek
Rosół z warzywami i makaronem (durum),
Potrawka drobiowa z warzywami, ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler.
30.04.2025 r. – Środa
Barszcz czerwony z warzywami i ziemniakami, pieczywo mieszane,
Pierogi z mięsem okraszone cebulką, herbata z cytryną.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler, seler, gorczyca, nasiona sezamu.
JADŁOSPIS
05.05.2025 r.- Poniedziałek
Zupa krem z pomidorów z warzywami i groszkiem ptysiowym,
Makaron (durum) z łososiem i warzywami, OWOC, herbata z cytryną.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, ryby, seler, nasiona sezamu, skorupiaki, mięczaki.
06.05.2025 r.– Wtorek
Krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami,
Kotlet mielony, mizeria, ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler, nasiona sezamu.
07.05.2025 r. – Środa
Botwinka z warzywami i ziemniakami,
Gulasz mięsno–pieczarkowy, surówka z czerwonej kapusty i jabłka (kapusta czerwona, jabłko, marchewka, majonez kielecki, przyprawy), kasza bulgur, lemoniada cytrynowa.
ALERGENY: gluten, mleko, seler.
08.05.2025 r. – Czwartek
Kasza manna na rosole z warzywami,
Nuggetsy drobiowe , surówka z marchewki, jabłka i ananasa (marchewka, ananas, jabłko, jogurt naturalny, przyprawy), ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler, nasiona sezamu.
09.05.2025 r.– Piątek
Zupa grochowa z warzywami i ziemniakami, pieczywo mieszane,
Pampuchy drożdżowe z sosem jogurtowo-owocowym, herbata miętowa z cytryną.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler, nasiona sezamu.
12.05.2025 r.- Poniedziałek
Barszcz biały z warzywami i ziemniakami, bułka pszenna,
Spaghetti bolognese z żółtym serem, makaron (durum), OWOC, herbata z cytryną.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, nasiona sezamu.
Uwaga! Zastrzega się prawo zmian w jadłospisie.
Informacja dla rodziców / opiekunów prawnych uczniów korzystających z obiadów
- W Szkole obowiązuje regulamin stołówki szkolnej.
- Na obiady zapisywani są uczniowie na początku lub w trakcie roku szkolnego,
po uprzednim wypełnieniu „ Karty zgłoszenia dziecka na obiady w stołówce szkolnej „
przez rodzica / opiekuna prawnego i dostarczeniu do intendenta szkoły.
- Wszystkie nieobecności (choroby, wycieczki itp.) należy zgłaszać do intendenta szkoły do godziny 08:30 pierwszego dnia nieobecności telefonicznie: (42) 215-77-23 / (42) 214-96-75 lub osobiście. Nie zgłoszone nieobecności na obiedzie nie są odliczane.
- Rodzice / opiekunowie zobowiązani są uiszczać opłatę regularnie za cały miesiąc z góry w terminie do 10-tego każdego miesiąca. Nieuzasadniony brak wpłaty w wyznaczonym terminie spowoduje, wykreślenie dziecka z listy uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej, oraz konieczność uregulowania zaległości za obiady szkolne.
- Informacja o terminach i wysokości wpłat za obiady za poszczególny miesiąc podana jest do wiadomości poprzez dziennik elektroniczny Vulcan.
- Rozliczenie niewykorzystanych obiadów następuje w kolejnym miesiącu.
- Samowolne pomniejszanie płatności za niewykorzystane obiady (nieobecności) jest niedozwolone. W przypadku odliczeń proszę o kontakt z intendentem szkoły.
- Opłaty za posiłki należy dokonywać na numer konta bankowego:
Nr konta :
Santander Bank Polska S.A.
Nr konta : 64 1090 1304 0000 0001 5607 0679
W tytule przelewu należy podać:
-
-
-
- Imię i nazwisko dziecka,
- Klasę do której uczęszcza dziecko,
- Miesiąc za który dokonywana jest wpłata,
- Obowiązkowo z dopiskiem „ZA OBIADY”.
-
-
Informacje o terminie i wysokości wpłaty za obiady przekazywane są na indywidualne konta rodziców w dzienniku elektronicznym „Vulcan” do 5-ego dnia każdego miesiąca.
Rodzice / opiekunowie zobowiązani są uiszczać opłatę regularnie za cały miesiąc z góry w terminie do 10-tego każdego miesiąca.