JADŁOSPIS
13.01.2025 r.- Poniedziałek
Zupa ogórkowa z warzywami i ziemniakami, pieczywo mieszane,
Makaron (durum) Carbonara (śmietana 30%, ser żółty, boczek wędzony, brokuł, przyprawy), OWOC,
herbata z cytryną słodzona miodem pszczelim.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, nasiona sezamu.
14.01.2025 r.– Wtorek
Kasza manna na rosole z warzywami,
Żeberko w sosie pieczeniowym, buraczki zasmażana, ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, gorczyca, nasiona sezamu.
15.01.2025 r. – Środa
Barszcz biały z warzywami, kiełbasą i ziemniakami, pieczywo mieszane,
Knedle z truskawkami, masełkiem i bułką tartą, OWOC, herbata miętowa z cytryną.
ALERGENY: gluten, jaja mleko, seler.
16.01.2025 r. r. – Czwartek
Zupa krem pomidorowa z groszkiem ptysiowym,
Gulasz wołowy, surówka z ogórka kiszonego i jabłka (ogórek kiszony, jabłko, nać pietruszki, musztarda, przyprawa), kluski gnocchi, lemoniada cytrynowa słodzona miodem pszczelim.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, gorczyca, nasiona sezamu.
17.01.2025 r.– Piątek
Zupa owocowa z makaronem (durum),
Filet rybny panierowany, surówka z selera, jabłka i rodzynki (seler, jabłko, rodzynka, majonez kielecki, jogurt naturalny, przyprawy), ziemniaki z koperkiem, sok owocowy.
ALERGENY: gluten, skorupiaki, jaja, ryby, mleko, seler, nasiona sezamu, mięczaki.
JADŁOSPIS
20.01.2025 r.- Poniedziałek
Zupa kalafiorowa z warzywami i ziemniakami, pieczywo mieszane,
Spaghetti Bolognese z żółtym serem, makaron (durum), OWOC, herbata z cytryną słodzona miodem pszczelim.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, nasiona sezamu.
21.01.2025 r.– Wtorek
Krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami,
Kotlet schabowy panierowany, surówka z marchwi i jabłka (marchewka, jabłko, jogurt naturalny, przyprawy), ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler, nasiona sezamu.
22.01.2025 r. – Środa
Barszcz czerwony z warzywami i ziemniakami,
Pierogi leniwe z masłem i cukrem, OWOC, herbata miętowa z cytryną.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler.
23.01.2025 r. r. – Czwartek
Rosół z warzywami i makaronem (durum),
Udko drobiowe opiekane, sałata lodowa z sosem winegret (sałata lodowa, ogórek zielony, pomidor koktajlowy, cebula czerwona, miód pszczeli, oliwa z oliwek, musztarda, przyprawy), ziemniaki z koperkiem, sok owocowy.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, gorczyca.
24.01.2025 r.– Piątek
Zupa grochowa z warzywami i ziemniakami, bułka pszenna,
Makaron (durum) z tuńczykiem, (tuńczyk, zielone oliwki, czarne oliwki, pomidory koktajlowe, cebula czerwona), sok owocowy.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, skorupiaki, ryby, nasiona sezamu, mięczaki.
Uwaga! Zastrzega się prawo zmian w jadłospisie.
Informacja dla rodziców / opiekunów prawnych uczniów korzystających z obiadów
- W Szkole obowiązuje regulamin stołówki szkolnej.
- Na obiady zapisywani są uczniowie na początku lub w trakcie roku szkolnego,
po uprzednim wypełnieniu „ Karty zgłoszenia dziecka na obiady w stołówce szkolnej „
przez rodzica / opiekuna prawnego i dostarczeniu do intendenta szkoły.
- Wszystkie nieobecności (choroby, wycieczki itp.) należy zgłaszać do intendenta szkoły do godziny 08:30 pierwszego dnia nieobecności telefonicznie: (42) 215-77-23 / (42) 214-96-75 lub osobiście. Nie zgłoszone nieobecności na obiedzie nie są odliczane.
- Rodzice / opiekunowie zobowiązani są uiszczać opłatę regularnie za cały miesiąc z góry w terminie do 10-tego każdego miesiąca. Nieuzasadniony brak wpłaty w wyznaczonym terminie spowoduje, wykreślenie dziecka z listy uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej, oraz konieczność uregulowania zaległości za obiady szkolne.
- Informacja o terminach i wysokości wpłat za obiady za poszczególny miesiąc podana jest do wiadomości poprzez dziennik elektroniczny Vulcan.
- Rozliczenie niewykorzystanych obiadów następuje w kolejnym miesiącu.
- Samowolne pomniejszanie płatności za niewykorzystane obiady (nieobecności) jest niedozwolone. W przypadku odliczeń proszę o kontakt z intendentem szkoły.
- Opłaty za posiłki należy dokonywać na numer konta bankowego:
Nr konta :
Santander Bank Polska S.A.
Nr konta : 64 1090 1304 0000 0001 5607 0679
W tytule przelewu należy podać:
-
-
-
- Imię i nazwisko dziecka,
- Klasę do której uczęszcza dziecko,
- Miesiąc za który dokonywana jest wpłata,
- Obowiązkowo z dopiskiem „ZA OBIADY”.
-
-
Informacje o terminie i wysokości wpłaty za obiady przekazywane są na indywidualne konta rodziców w dzienniku elektronicznym „Vulcan” do 5-ego dnia każdego miesiąca.
Rodzice / opiekunowie zobowiązani są uiszczać opłatę regularnie za cały miesiąc z góry w terminie do 10-tego każdego miesiąca.