

JADŁOSPIS
17.11.2025 r. - Poniedziałek
Zupa ogórkowa z warzywami i ziemniakami, bułka pszenna,
Makaron (durum) Carbonara w sosie śmietanowym, OWOC, herbata z cytryną słodzona miodem pszczelim.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, gorczyca, nasiona sezamu.
18.11.2025 r. – Wtorek
Rosół z warzywami i makaronem (durum),
Udziec drobiowy opiekany, mix sałat z sosem vinegret (mix sałat, pomidor, papryka, ogórek zielony, cebula czerwona, miód pszczeli, oliwa z oliwek, musztarda, przyprawy) , ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, seler, mleko, gorczyca.
19.11.2025 r. – Środa
Zupa pomidorowa z warzywami i makaronem (durum),
Filet rybny w cieście naleśnikowym, surówka z kapusty kiszonej i jabłka (kapusta kiszona, jabłko, marchewka, natka pietruszki, oliwa z oliwek, przyprawy), ziemniaki z koperkiem, lemoniada cytrynowa.
ALERGENY: gluten, skorupiaki, jaja, mleko, seler, gorczyca, ryby, mięczaki.
20.11.2025 r. – Czwartek
Krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami i ziemniakami,
Gulasz wołowy, kluska śląska, surówka z buraczków i jabłek (burak, jabłko, oliwa z oliwek, przyprawy), sok owocowy.
ALERGENY: gluten, seler, jaja, mleko.
21.11.2025 r. – Piątek
Zupa meksykańska warzywami i ziemniakami, pieczywo mieszane,
Ryż z sosem jogurtowo-owocowym, herbata z cytryną.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, nasiona sezamu.
JADŁOSPIS
24.11.2025 r. - Poniedziałek
Zupa kalafiorowa z warzywami i ziemniakami, pieczywo mieszane,
Kurczak w sosie szpinakowo-śmietanowym, makaron (durum), OWOC, sok owocowy.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, nasiona sezamu.
25.11.2025 r. – Wtorek
Kasza manna na rosole z warzywami,
Prażoki ze skwarkami, kapusta kiszona gotowana, OWOC, herbata miętowa z cytryną słodzona miodem pszczelim.
ALERGENY: gluten, seler, gorczyca.
26.11.2025 r. – Środa
Zupa owocowa z makaronem (durum),
Paluszki rybne w panierce, surówka z marchwi i jabłka (marchewka, jabłko, żurawina, oliwa z oliwek, przyprawy), ziemniak z koperkiem, lemoniada cytrynowa.
ALERGENY: gluten, jaja, ryby, mleko, nasiona sezamu, mięczaki, skorupiaki.
27.11.2025 r. – Czwartek
Zupa ziemniaczana z warzywami, pieczywo mieszane,
Pulpet w sosie pomidorowym, ogórek małosolny, kasza bulgur, herbata z cytryną słodzona miodem pszczelim.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler, nasiona sezamu.
28.11.2025 r. – Piątek
Barszcz ukraiński z warzywami i ziemniakami, pieczywo mieszane,
Pierogi z owocami i cukrem, lemoniada cytrynowa.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler, nasiona sezamu.
Uwaga! Zastrzega się prawo zmian w jadłospisie.
Informacja dla rodziców / opiekunów prawnych uczniów korzystających z obiadów
- W Szkole obowiązuje regulamin stołówki szkolnej.
- Na obiady zapisywani są uczniowie na początku lub w trakcie roku szkolnego,
po uprzednim wypełnieniu „ Karty zgłoszenia dziecka na obiady w stołówce szkolnej „
przez rodzica / opiekuna prawnego i dostarczeniu do intendenta szkoły.
- Wszystkie nieobecności (choroby, wycieczki itp.) należy zgłaszać do intendenta szkoły do godziny 08:30 pierwszego dnia nieobecności telefonicznie: (42) 215-77-23 lub osobiście. Nie zgłoszone nieobecności na obiedzie nie są odliczane.
- Rodzice / opiekunowie zobowiązani są uiszczać opłatę regularnie za cały miesiąc z góry w terminie do 10-tego każdego miesiąca. Nieuzasadniony brak wpłaty w wyznaczonym terminie spowoduje, wykreślenie dziecka z listy uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej, oraz konieczność uregulowania zaległości za obiady szkolne.
- Informacja o terminach i wysokości wpłat za obiady za poszczególny miesiąc podana jest do wiadomości poprzez dziennik elektroniczny Vulcan.
- Rozliczenie niewykorzystanych obiadów następuje w kolejnym miesiącu.
- Samowolne pomniejszanie płatności za niewykorzystane obiady (nieobecności) jest niedozwolone. W przypadku odliczeń proszę o kontakt z intendentem szkoły.
- Opłaty za posiłki należy dokonywać na numer konta bankowego:
Nr konta :
Santander Bank Polska S.A.
Nr konta : 64 1090 1304 0000 0001 5607 0679
W tytule przelewu należy podać:
-
-
-
- Imię i nazwisko dziecka
- Klasę do której uczęszcza dziecko
- Miesiąc za który dokonywana jest wpłata
- Obowiązkowo z dopiskiem „ZA OBIADY”
-
-
Informacje o terminie i wysokości wpłaty za obiady przekazywane są na indywidualne konta rodziców w dzienniku elektronicznym „Vulcan”
do 5-ego dnia każdego miesiąca.
Rodzice / opiekunowie zobowiązani są uiszczać opłatę regularnie
za cały miesiąc z góry w terminie do 10-tego każdego miesiąca.