JADŁOSPIS
17.03.2025 r.- Poniedziałek
Zupa jarzynowa z ziemniakami, pieczywo mieszane,
Makaron (durum) Carbonara (śmietana 30%, ser żółty, boczek wędzony, brokuł, przyprawy), OWOC,
herbata z cytryną słodzona miodem pszczelim.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, nasiona sezamu.
18.03.2025 r.– Wtorek
Rosół z warzywami i makaronem (durum),
Udziec drobiowy opiekany, surówka wielowarzywna (marchewka, seler, por, pietruszka, majonez kielecki, przyprawy), ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, gorczyca.
19.03.2025 r. – Środa
Zupa ogórkowa z warzywami i ziemniakami, bułka pszenna,
Ryż z sosem jogurtowo-owocowym, lemoniada cytrynowa.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, nasiona sezamu.
20.03.2025 r. – Czwartek
Kasza manna na rosole z warzywami,
Żeberko w sosie pieczeniowym, kapusta kiszona gotowana, ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, gorczyca.
21.03.2025 r.– Piątek
Zupa owocowa z makaronem (durum),
Filet rybny w cieście naleśnikowym, surówka z ogórka kiszonego i jabłka
(ogórek kiszony, jabłko, cebula, marchewka, nać pietruszki, musztarda, przyprawy), ziemniaki z koperkiem, herbata miętowa z cytryną.
ALERGENY: gluten, skorupiaki, jaja, ryby, mleko, seler, gorczyca, nasiona sezamu, mięczaki.
JADŁOSPIS
24.03.2025 r.- Poniedziałek
Żurek z warzywami, ziemniakami i białą kiełbasą, pieczywo mieszane,
Makaron (durum) z serem twarogowym, cukrem i cynamonem, OWOC, lemoniada owocowa.
ALERGENY: gluten, mleko, seler, gorczyca, nasiona sezamu.
25.03.2025 r.– Wtorek
Zupa szczawiowa z warzywami i ryżem,
Kotlet schabowy panierowany, surówka z sałaty lodowej (sałata lodowa, pomidor, kukurydza, oliwa z oliwek, przyprawy), ziemniaki z koperkiem, kompot wieloowocowy.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler, nasiona sezamu.
26.03.2025 r. – Środa
Zupa pomidorowa z warzywami i makaronem (durum),
Jajko sadzone, marchewka gotowana z groszkiem zielonym, ziemniaki z koperkiem, herbata z cytryną.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler.
27.03.2025 r. – Czwartek
Zupa z czerwonej soczewicy z warzywami i ziemniakami, pieczywo mieszane,
Pulpet wieprzowy w sosie warzywnym, kluska gnocchi, kefir / herbata miętowa z cytryną.
ALERGENY: gluten, jaja, mleko, seler, nasiona sezamu.
28.03.2025 r.– Piątek
Zupa rybna z warzywami i ziemniakami, bułka pszenna,
Kaszotto warzywne (kasza bulgur, kalafior, brokuł, marchewka, fasolka szparagowa, przyprawy), OWOC, herbata z cytryną.
ALERGENY: gluten, skorupiaki, ryby, mleko, seler, nasiona sezamu, mięczaki.
Uwaga! Zastrzega się prawo zmian w jadłospisie.
Informacja dla rodziców / opiekunów prawnych uczniów korzystających z obiadów
- W Szkole obowiązuje regulamin stołówki szkolnej.
- Na obiady zapisywani są uczniowie na początku lub w trakcie roku szkolnego,
po uprzednim wypełnieniu „ Karty zgłoszenia dziecka na obiady w stołówce szkolnej „
przez rodzica / opiekuna prawnego i dostarczeniu do intendenta szkoły.
- Wszystkie nieobecności (choroby, wycieczki itp.) należy zgłaszać do intendenta szkoły do godziny 08:30 pierwszego dnia nieobecności telefonicznie: (42) 215-77-23 / (42) 214-96-75 lub osobiście. Nie zgłoszone nieobecności na obiedzie nie są odliczane.
- Rodzice / opiekunowie zobowiązani są uiszczać opłatę regularnie za cały miesiąc z góry w terminie do 10-tego każdego miesiąca. Nieuzasadniony brak wpłaty w wyznaczonym terminie spowoduje, wykreślenie dziecka z listy uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej, oraz konieczność uregulowania zaległości za obiady szkolne.
- Informacja o terminach i wysokości wpłat za obiady za poszczególny miesiąc podana jest do wiadomości poprzez dziennik elektroniczny Vulcan.
- Rozliczenie niewykorzystanych obiadów następuje w kolejnym miesiącu.
- Samowolne pomniejszanie płatności za niewykorzystane obiady (nieobecności) jest niedozwolone. W przypadku odliczeń proszę o kontakt z intendentem szkoły.
- Opłaty za posiłki należy dokonywać na numer konta bankowego:
Nr konta :
Santander Bank Polska S.A.
Nr konta : 64 1090 1304 0000 0001 5607 0679
W tytule przelewu należy podać:
-
-
-
- Imię i nazwisko dziecka,
- Klasę do której uczęszcza dziecko,
- Miesiąc za który dokonywana jest wpłata,
- Obowiązkowo z dopiskiem „ZA OBIADY”.
-
-
Informacje o terminie i wysokości wpłaty za obiady przekazywane są na indywidualne konta rodziców w dzienniku elektronicznym „Vulcan” do 5-ego dnia każdego miesiąca.
Rodzice / opiekunowie zobowiązani są uiszczać opłatę regularnie za cały miesiąc z góry w terminie do 10-tego każdego miesiąca.